sport - aleksandrovac požarevački

Go to content
Sportske vesti iz Srbije i Sveta
Jakov Jadža Vulić golman reprezentacije Srbije
Nikola Ratković i dalje trese austrijske mreže..
Vreme
Novac
NAŠA SPORTKSA ISTORIJA

Ekipa Fudbalskog kluba Polet pedesetih godina

Na godišnjoj skupštini SD Polet 1953 godine, postignut je dogovor da se organizuje i počne sa radom odgojkaški, košarkaški i atletičarski klub. U to vreme, predsednik kluba bio je Radomir Mijušković, sekretar Aleksa Bukolić a trener fudbalskog kluba Milivoje Urošević. Te 1953 godine fudbalski klub se takmičio u Beogradskom savezu.
Istraživanje
Najbolji fudbaleri u istoriji SD Obilić Polet?
A) V. Ćirković
B) M. Novaković
C) D. Vulić-Draža
D) Ž. Stojadinović-Pilot
Važni telefoni

Hitna pomoć 194
Vatrogasci 193
Policija 192
Dom Zdravlja 
012 254 158
Zdravstvena apoteka
012 254 157
OŠ Rosa Trifunović
012 254 435
Mesna kancelarija
012 254 169
Mesna zajednica
012 254 170
Pošta 012 254 500
Elektromorava
012 254 419

                   
Istorija fudbala na našim prostorima započela je avgusta 1930 godine. Jedan od glavnih "krivaca" je bio Vita Ćirković. Po zanimanju kovač ali i fudbaler podmladka požarevačkog Mladog Radnika. On je doneo prvu fudbalsku loptu u Aleksandrovcu. Fudbalski klub je zaživeo u okviru Sportskog Društva Obilić. A jedan od glavnih pokretača je bio trgovački pomoćnik Dragi Djordjević.
Svoju prvu utakmicu Obilić je odigrao u Saraorcima avgusta 1930. godine. Utakmicu je Obilić odigrao  sa osam igrača, ali je uprkos tome pobedio domaćina sa 2:0. Oba pogodtka postigao je Boža Miloradović. Prvi, istorijski sastav Obilića je bio: Aleksandar Ćatić, Draga Čolić, Mika Lukić, Boža Nastić, Vita Ćirković, Žikica Marinković, Dragan Stanojković, Boža Miloradović.

Nemogući promašaj
Članovi "Sokola" iz Aleksandrovca požarevačkog  na smotri u Beogradu

Iz krajnje rodoljubivih razloga, krajem devetnaestog veka, u našem mestu je osnovano streljačko društvo. Svake godine, 22. maja na dan Svetog Nikole, uz praznički ručak i opšte narodne veselje, održavalo se takmičenje u gadjanju. Tom prilikom nazdravljalo se svim učesnicima i njaboljim strelcima. Streljačka družina je postojala skoro čitav vek uspešno razvijajući srpski viteški duh.

 

Opasna strana fudbala
Rukometni klub Polet

Osamdesetih godina, Aleksandrovac požarevački je imao i svoj rukometni klub. Utakmice na stadionu osnovne škole i stadionu malih sportova bile su izuzetno posećene. Nosioci igre i kluba bili su: D. Djukić, D. Marković, B. Grujić, P. Novaković, D. Radovanović, N. Kovačević, K. Radosavljević, P. Cvejić, R. Petrović, I. Bekić, Lj. Dimitrijević, N. Janković, D. Perić, T. Ćatić
Smešna strana fudbala
Ekipni sport

No comments
VIDEO VESTI
VIDEO VESTI
VIDEO VESTI
Back to content